E600-699

Smaakversterkers

In deze groep is gen enkele stof veilig

E620 – Zeer gevaarlijk
L-glutaminezuur, plantaardige, dierlijke of synthetische smaakversterker die ook gebruikt wordt om zout te vervangen, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, dit additief is praktisch niet te vermijden daar het in bijna alle producten zit, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: verlies van gevoel in nek rug en armen, cardiovasculaire (hart) aandoeningen, astma aanvallen.

E621 – Zeer gevaarlijk
Mononatriumglutamaat, MSG, aminozuur, ve-tsin, synthetische smaakversterker, dit additief is praktisch niet te vermijden daar het in bijna alle producten zit, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: Tast de neuronen in de hersenen aan waardoor stemmingswisselingen mogelijk zijn en men ongeremder wordt waardoor agressie, sekslusten en criminaliteit meer kans krijgen.

E622 – Zeer gevaarlijk
Monokaliumglutamaat, synthetische smaakversterker, dit additief is praktisch niet te vermijden daar het in bijna alle producten zit, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: Tast de neuronen in de hersenen aan waardoor stemmingswisselingen mogelijk zijn en men ongeremder wordt waardoor agressie, sekslusten en criminaliteit meer kans krijgen.

E623 – Zeer gevaarlijk
Monocalciumglutamaat, synthetische smaakversterker, dit additief is praktisch niet te vermijden daar het in bijna alle producten zit, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: Tast de neuronen in de hersenen aan waardoor stemmingswisselingen mogelijk zijn en men ongeremder wordt waardoor agressie, sekslusten en criminaliteit meer kans krijgen.

E624 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumglutamaat, synthetische smaakversterker, dit additief is praktisch niet te vermijden daar het in bijna alle producten zit, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: Tast de neuronen in de hersenen aan waardoor stemmingswisselingen mogelijk zijn en men ongeremder wordt waardoor agressie, sekslusten en criminaliteit meer kans krijgen.

E625 – Zeer gevaarlijk
Magnesiumglutamaat, synthetische smaakversterker, dit additief is praktisch niet te vermijden daar het in bijna alle producten zit, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: Tast de neuronen in de hersenen aan waardoor stemmingswisselingen mogelijk zijn en men ongeremder wordt waardoor agressie, sekslusten en criminaliteit meer kans krijgen.

E621 tot en met E625 hebben dezelfde gezondheidsrisico’s en wij ons maar afvragen waar al dat geweld vandaan komt.

E626 – Verdacht
Guanylzuur, synthetische smaakversterker.

E627 – Zeer gevaarlijk
Natriumguanylaat, plantaardige, dierlijke of synthetische smaakversterker die ook gebruikt wordt om zout te vervangen, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E628 – Zeer gevaarlijk
Kaliumguanylaat, plantaardige, dierlijke of synthetische smaakversterker die ook gebruikt wordt om zout te vervangen, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E629 – Zeer gevaarlijk
Calciumguanylaat, plantaardige, dierlijke of synthetische smaakversterker die ook gebruikt wordt om zout te vervangen, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E630 – Zeer gevaarlijk
Inosinezuur, dierlijke smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E631 – Zeer gevaarlijk
Natriuminosinaat, dierlijke smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E632 – Zeer gevaarlijk
Kaluminosinaat, dierlijke smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E633 – Zeer gevaarlijk
Calcuminosinaat, dierlijke smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E634 – Zeer gevaarlijk
Calcium-5′-ribonucleotide, dierlijke smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E635 – Zeer gevaarlijk
Natrium-5′-ribonucleotide, dierlijke smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: jicht welke veroorzaakt wordt doordat dit additief omgezet wordt in urinezuur, hyperactiviteit, astma, huidreacties, slapeloosheid, allergieën en irritatie van de slijmvliezen, direct gevaar voor ongeboren kinderen en kinderen die borstvoeding krijgen.

E627 tot en met 635 hebben dezelfde gezondheidsrisico’s.

E636 – Zeer gevaarlijk
Maltol, plantaardige (uit mout) of synthetische smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: aantasting van rode bloedlichaampjes, echt een risico voor mensen met erfelijke bloedarmoede.

E637 – Zeer gevaarlijk
Ethylmaltol, plantaardige (uit mout) of synthetische smaakversterker, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: aantasting van rode bloedlichaampjes, echt een risico voor mensen met erfelijke bloedarmoede.

E636 en 637 hebben dezelfde gezondheidsrisico’s.

E640 – Zeer gevaarlijk
Glycine, synthetische smaakversterker die ook gebruikt wordt om zout te vervangen, deze stof zet aan tot meer eten, is dus verslavend, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: remt de groei, grotere kans op overlijden, in de Verenigde Staten heeft de FDA een verbod op dit additief voorgesteld.

E641 – Gegevens ontoereikend
Glucono-delta-lacton, smaakstof.

E642 – Gegevens ontoereikend
Natriumgluconaat, smaakstof.

E643 – Gegevens ontoereikend
Kaliumgluconaat, smaakstof.

E644 – Gegevens ontoereikend
Calciumgluconaat, smaakstof.

E650 – Verdacht
Zinkacetaat, synthetische smaakversterker die een bittere smaak toe te voegen, vooral in kauwgom.

Rating: 2.9292604501608 sterren
311 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

David
8 jaar geleden

Voor meer informatie over de funeste gezondheidsrisico's achter smaakversterkers / MSG / glutamaat / gehydroliseerde eiwitten / aspartaam / gistextract (allen één pot nat), lees het boek:

Excitotoxins: The Taste That Kills
Door Russell Blaylock, M.D.

25 jaar werkzaam geweest als neurochirurg en professor, en iemand die zich durft uit te spreken tegen dit verslavende vergif.

Mira
8 jaar geleden

Schandalig dat men het überhaupt DURFT te verkopen zelfs in de biologische winkel!!!!!!L

Girby
8 jaar geleden

Als ik een product koop en er staat op van biologische afkomst
B.v Bio+ jam er staat wel op t etiket citroen concentraat geleermiddel pecterine zuurteregelaar en calciumcitraat
In hoeverre is een product dan nog biologisch en zitten er dan geen E nr. in? Dus dit is eigenlijk meer een vraag

amorada
9 jaar geleden

Beste mevrouw of meneer,

U schijnt nogal veel af te weten van E-nummers. Ik mag dan ook aannemen dat de door u gegeven informatie die achter ieder E-nummer op uw website staat wetenschappelijk is gefundeerd. Graag zou ik van u willen weten waar u de referenties van de wetenschappelijke onderzoeken vandaan haalt.

Graag verneem ik van u in deze.

Met vriendelijke groet,
Ronaldo Amorada