E300-399

Anti-oxidanten

30 van de 73 stoffen zijn veilig.

E300 – Verdacht
Ascorbinezuur, voedingszuur en vitamine C van natuurlijke of synthetische afkomst, dat als het in te grote hoeveelheden wordt ingenomen tot diarree en vorming van nierstenen kan leiden, in kleine hoeveelheden wordt dit product als onschuldig beschouwd, ook verdacht omdat er geen zekerheid is of de natuurlijke dan wel de synthetische versie is gebruikt.

E301 – Veilig
Natriumascorbaat, voedingszuur van natuurlijke of synthetische afkomst, dit product wordt als veilig beschouwd.

E302 – Veilig
Calciumascorbaat, voedingszuur van natuurlijke of synthetische afkomst, dit product wordt als veilig beschouwd.

E303 – Veilig
Ascorbyl-diacetaat, voedingszuur van natuurlijke of synthetische afkomst, dit product wordt als veilig beschouwd.

E304 – Veilig
Onder dit nummer zijn twee namen/stoffen bekend: Ascorbyl-palmitaat of Ascorbyl-stearaat, voedingszuur van natuurlijke of synthetische afkomst, dit product wordt als veilig beschouwd.

E306 – Veilig
Tocoferol-extracten, vitamine E van plantaardige extractie dat als stabilisator wordt gebruikt, dit product wordt als veilig beschouwd.

E307 – Veilig
Alfa-tocoferol-extracten, vitamine E van synthetische afkomst dat als stabilisator wordt gebruikt, dit product wordt als veilig beschouwd.

E308 – Veilig
Gamma-tocoferol-extracten, vitamine E van synthetische afkomst dat als stabilisator wordt gebruikt, dit product wordt als veilig beschouwd.

E309 – Veilig
Delta-tocoferol-extracten, vitamine E van synthetische afkomst dat als stabilisator wordt gebruikt, dit product wordt als veilig beschouwd.

E310 – Zeer gevaarlijk
Propylgallaat, synthetisch voedingszuur, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, astma, urticaria, slapeloosheid, darmstoornissen, onvruchtbaarheid, nier en leverinfecties, lymfoma’s, allergieën, kankerverwekkend, een verslag uit 1993 toont aan dat dit product stoornissen in de productie van rode bloedlichaampjes veroorzaakt.

E311 – Zeer gevaarlijk
Octylgallaat, synthetisch voedingszuur, sterk te ontraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en aan baby’s, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, astma, netelroos, slapeloosheid, darmstoornissen, allergieën, bloedaandoeningen.

E312 – Zeer gevaarlijk
Dodecylgallaat, synthetisch voedingszuur, sterk te ontraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en aan baby’s, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, astma, netelroos, slapeloosheid, darmstoornissen, allergieën, bloedaandoeningen.

E313 – Gegevens ontoereikend
Thiodipropionzuur.

E314 – Gegevens ontoereikend
Guaiacgum.

E315 – Verdacht
Erythorbinezuur, voedingszuur van synthetische afkomst, dat inname van vitamine C kan belemmeren, er is nauwelijks onderzoek gedaan naar dit product.

E316 – Verdacht
Natriumerythoboraat, voedingszuur van synthetische afkomst, dat inname van vitamine C kan belemmeren, er is nauwelijks onderzoek gedaan naar dit product.

E319 – Gegevens ontoereikend
T-Butylhydrochion.

E320 – Zeer gevaarlijk
BHA – Butylhydroxyanisool, synthetisch voedingszuur, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, astma, netelroos, slapeloosheid, toename van cholesterol, aantasting van stofwisseling in de lever, gevoelloosheid, kankerverwekkend, in Japan verboden.

E321 – Zeer gevaarlijk
BHT – Butylhydroxytolueen, synthetisch voedingszuur, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: huidreacties, aandoeningen aan organen, aantasting van de bloedsomloop.

E322 – Veilig
Lecithinen, voedingszuur van plantaardige of dierlijke afkomst, dit product wordt als veilig beschouwd.

E325 – Verdacht
Natriumlactaat, voedingszuur van synthetische afkomst, ontraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en aan baby’s.

E326 – Verdacht
Kaliumlactaat, voedingszuur van synthetische afkomst, ontraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en aan baby’s.

E327 – Verdacht
Calciumlactaat, voedingszuur van synthetische afkomst, ontraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en aan baby’s.

E330 – Veilig
Citroenzuur, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E331a – Veilig
Natriumwatrestofcitraat, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E331b – Veilig
Dinatriumcitraat, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E331c – Veilig
Trinatriumcitraat, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E332a – Verdacht
Kaliumdiwaterstofcitraat, natuurlijk anti-oxidant en voedingszuur welke gemaakt is uit bacteriën of door genetische manipulatie is verkregen, af te raden voor persosen met nieraandoeningen.

E332b – Verdacht
Trikaliumcitraat, natuurlijk anti-oxidant en voedingszuur welke gemaakt is uit bacteriën of door genetische manipulatie is verkregen, af te raden voor persosen met nieraandoeningen.

E333a – Verdacht
Calciumwaterstofcitraat, natuurlijk anti-oxidant en voedingszuur welke gemaakt is uit bacteriën of door genetische manipulatie is verkregen, af te raden voor persosen met nieraandoeningen.

E333b – Verdacht
Di-calciumcitraat, natuurlijk anti-oxidant en voedingszuur welke gemaakt is uit bacteriën of door genetische manipulatie is verkregen, af te raden voor persosen met nieraandoeningen.

E333c – Verdacht
Calciumcitraat, natuurlijk anti-oxidant en voedingszuur welke gemaakt is uit bacteriën of door genetische manipulatie is verkregen, af te raden voor persosen met nieraandoeningen.

E334 – Veilig
Wijnsteenzuur, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E335a – Veilig
Natriumwaterstoftartraat, plantaardig anti-oxidant gemaakt van wijnsteenzuur, dit product wordt als veilig beschouwd.

E335b – Veilig
Dinatriumtartraat, plantaardig anti-oxidant gemaakt van wijnsteenzuur, dit product wordt als veilig beschouwd.

E336a– Veilig
Kaliumwaterstoftartraat, plantaardig anti-oxidant gemaakt van wijnsteenzuur, kan bij sommigen nier of leveraandoeningen opleveren, dit product wordt als veilig beschouwd.

E336b– Veilig
Kaliumtartraat, plantaardig anti-oxidant gemaakt van wijnsteenzuur, kan bij sommigen nier of leveraandoeningen opleveren, dit product wordt als veilig beschouwd.

E337– Veilig
Natriumkaliumtartraat, plantaardig anti-oxidant gemaakt van wijnsteenzuur, dit product wordt als veilig beschouwd.

E338 – Verdacht
Fosforzuur, natuurlijk of synthetisch voedingszuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E339a – Verdacht
Fosforzuur, natuurlijk of synthetisch voedingszuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E339a – Verdacht
Natriumwaterstoffosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E339b – Verdacht
Dinatriumwaterstoffosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E339c – Verdacht
Trinatriumfosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E340a – Verdacht
Kaliumdiwaterstoffosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E340b – Verdacht
Dikaliumwaterstoffosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E340c – Verdacht
Trikaliumfosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E341a – Verdacht
Monocalciumfosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E341b – Verdacht
Calciumwaterstoffosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E341c – Verdacht
Tricalciumdifosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E342 – Verdacht
Amoniumfosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E342 – Verdacht
Magnesiumfosfaat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur gemaakt van zout van fosforzuur, af te raden voor persosen met nieraandoeningen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, darmstoornissen, verstoring van natuurlijk calcium en fosfor evenwicht in het lichaam, doordat dit in heel veel producten zit kunnen er al gauw kritische doses overschreden worden.

E350 – Veilig
Onder dit nummer zijn twee namen/stoffen bekend: Natriummalaat of Natriumwaterstofmalaat, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E351 – Veilig
Onder dit nummer zijn twee namen/stoffen bekend: Kaliummalaat of Kaliumwaterstofmalaat, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E352 – Veilig
Onder dit nummer zijn twee namen/stoffen bekend: Calciummalaat of Calciumwaterstofmalaat, plantaardige of synthetische anti-oxidant, dit product wordt als veilig beschouwd.

E353 – Veilig
Metawijnsteenzuur, natuurlijk of synthetisch voedingszuur, stabilisator en zuurteregelaar , dit product wordt als veilig beschouwd.

E354 – Veilig
Calciumtartraat, natuurlijk of synthetisch voedingszuur, stabilisator en zuurteregelaar , dit product wordt als veilig beschouwd.

E355 – Gegevens ontoereikend
Adipinezuur.

E356 – Veilig
Natriumadipaat, synthetisch voedingszuur dat zout kan vervangen , dit product wordt als veilig beschouwd.

E357 – Veilig
Kaliumadipaat, synthetisch voedingszuur dat zout kan vervangen , dit product wordt als veilig beschouwd.

E363 – Verdacht
Barnsteenzuur, natuurlijk of synthetisch voedingszuur, analyses zijn tegenstrijdig en daardoor verdacht.

E365 – Gegevens ontoereikend
Natriumfumaraat.

E370 – Verdacht
1,4-Heptonolacton (Deltalacton), synthetisch voedingszuur, analyses zijn tegenstrijdig en daardoor verdacht.

E375 – Verdacht
Nicotinezuur, natuurlijk of synthetisch voedingszuur, deze wordt steeds minder op verpakkingen vermeld maar zit er vaak wel in, wordt ook als onstekingsremmer gebruikt, bedenk dat dit hetzelfde goedje is als wat in sigaretten zit.

E380 – Zeer gevaarlijk
Triammoniumcitraat, synthetisch voedingszuur en emulgator, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: darmstoornissen, aandoeningen nier en lever.

E381 – Gegevens ontoereikend
Ammoniumijzercitraat.

E385 – Zeer gevaarlijk
Calcium EDTA, synthetisch voedingszuur en remmer om metaalhoudende moleculen in te kapselen, gevaarlijk voor kinderen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: overgeven, diarree, buikkrampen, verstoring van bloedstolling, bloed in urine, bij proefdieren heeft dit additief diverse bloedafwijkingen en mutaties veroorzaakt, dit additief is levensgevaarlijk, temeer dat het veel gebruikt en daardoor veel geconsumeerd wordt, verboden in Aaustralië.

E386 – Zeer gevaarlijk
Natrium EDTA, synthetisch voedingszuur en remmer om metaalhoudende moleculen in te kapselen, gevaarlijk voor kinderen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: overgeven, diarree, buikkrampen, verstoring van bloedstolling, bloed in urine, bij proefdieren heeft dit additief diverse bloedafwijkingen en mutaties veroorzaakt, dit additief is levensgevaarlijk, temeer dat het veel gebruikt en daardoor veel geconsumeerd wordt, verboden in Aaustralië.

E387 – Gegevens ontoereikend
Oxystearine.

E388 – Gegevens ontoereikend
Thiodipropionzuur.

E392 – Gegevens ontoereikend
Extracten van Rozemarijn.

Rating: 2.8308605341246 sterren
337 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Ronald
6 jaar geleden

Hj Kooistra.... goed idee, veel succes met boycotten van groente en fruit! (Om de 'verdachte' stof E300 te vermijden)

Of dat nou zo gezond is.. ach, ieder z'n geloof.

Ronald
6 jaar geleden

E nummers is niks meer dan een label op stoffen die aam voeding toegevoegd kunnen worden. Die kunnen, afhankelijk van de hoeveelheid, inderdaad schadelijk zijn.

Als je alle verdachte stoffen wil vermijden, dan moet je goed weten wat je eet.

Het artikel begint met E300. Dit is goed te vermijden, door de producten waar E300 aan toegevoegd is te vermijden. Echter, het komt ook van nature voor in veel producten. Om te voorkomen dat je nog E300 binnen krijgt, moet je geen groente en fruit meer eten: die zitten er vol mee.

Als je dat een raar idee vindt, ga dan ook twijfelen aan bovenstaand artikel. Want... E300 is gewoon vitamine C, een erg gezonde stof. Verdacht? Vitamine C niet, het artikel wel...

guy fawkes
7 jaar geleden

Ik zeg REIHEIDSGEBOT.

Hj Kooistra
8 jaar geleden

Waarom nog steeds al die meuk in onze voeding!!
zitten ze ook nog serieus te praten over adhd en de toename van diabetes e.d......en vrijwel nooit hoor je een "deskundige" die de wwaarheid durft te melden dat onze voeding corrupt is.het zit vol met rode e-nummers , glucose fructose stroop, gemodificeerd maiszet mail e.d.
laten we aub massaal deze producten boycotten.

arthur van helvert
8 jaar geleden

Ik ben al jaren aan het worstelen met die troep die ze in dit kloottenland toe voegen aan voedsel, voedsel dat puur,eerlijk,natuurlijk en zoveel mogelijk veilig zou moeten zijn, niets is minder waar.Al sinds mijn jeugd was ik gewoon ziek, ziek zijn was de regel, niet zo ziek dat ik op bed moest liggen ,maar smorgens kattig,ongeconcentreerd,diarree,ziek alsof ik een kater heb,kan niet meer goed nadenken.
Ben nu 58 jaar en nog steeds als ik per ongeluk het etiket niet lees van ons aangeboden voedsel in de supermarkten en ik bepaalde E nummers eet ben ik smorgens de volgende dag totaal gesloopt, niet bij elk voedingsadditief maar er zijn er bij waar je doodziek van wordt.en ik heb daar inmiddels na al die jaren van expirementeren met die troep een redelijk goed beeld van.Gisteren bruine bonen gegeten van OKE bruine bonen,postbus 80,4153 zh beesd, en weer ben ik deze ochtend doodziek, en het kan alleen maar het e nummer 385 zijn want van het andere nummer wat erin zit e 509 weet ik dat ik daar geen last van krijg.Ja ik vind het schandalig dat in een land als nederland, met een zorgsector en het gelul van dat alles gaat om het WELZIJN van de bevolking er mogelijk is dat dit soort criminelen die deze troep in hun voedsel gooien dat dat allemaal mogelijk is in dit land, het zijn gifmengers puur sanq.Dan hebben we het nog niet gehad over het lieverdje E 621, ook zo n toegevoegd gif, scheitziek wordt je van die gifmengers die voedsel gewoon niet zo puur mogelijk kunnen laten zijn, gelukkig zijn er nog natuurwinkels anders had ik het niet overleefd,bedankt alle idioten met jullie nutteloos toegevoegd gif en troep.

Maak jouw eigen website met JouwWeb