E500-599

Diverse additieven

E500 – Veilig
Natriumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E500a – Veilig
Natriumwaterstofcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E501 – Veilig
Kaliumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, hulpmiddel voor additieven, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E503 – Veilig
Ammoniumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E504 – Veilig
Magnesiumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E505 – Gegevens ontoereikend
IJzercarbonaat, uit ijzer.

E507 – Zeer gevaarlijk
Zoutzuur, dit additief wordt gebruikt als voedingszuur, de volgende gezondheidsrisico’s bij te grote doses zijn bekend: blijvend letsel aan ogen, verbrandingen, huidletsel, aantasting slijmvliezen van de slokdarm en de maag, aangetaste ademhaling, aangetaste bloedsomloop, opmerking van de webmaster: hoe is het mogelijk dat zo een agressieve en destructieve stof als additief wordt gebruikt, in de metaalindustrie wordt dit spul gebruikt om aangetast roestvrij staal weer glimmend te maken, het bijt werkelijk door alle levende weefsels heen met verwoestende gevolgen.

E508 – Zeer gevaarlijk
Kaliumchloride, synthetisch en technisch hulpmiddel voor additieven en smaakversterkers , de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: damstoornissen, darmzweren, overgeven, diarree, verzwakking, shock, interne bloedingen.

E509 – Zeer gevaarlijk
Calciumchloride, synthetisch en technisch hulpmiddel dat veel gebruikt voor conserven, sommige kazen, olijven, veel alcoholhoudende dranken en overige producten, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hartaandoeningen, darmzweren, overgeven, misselijkheid.

E510 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumchloride, synthetisch rijsmiddel in bloem en brood, zit vaak ook in drop, soeppoeder, donuts, beschuit en pindakaas, dit additief word zelden op het etiket aangegeven, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: misselijkheid, overgeven, huidreacties, bijwerkingen op nieren en lever.

E511 – Verdacht
Magnesiumchloride, synthetisch, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: nieraandoeningen, verdere analyses ontbreken.

E512 – Zeer gevaarlijk
Tinchoride, synthetische antioxidant en stabilisator van synthetische kleurstoffen, dit wordt voornamelijk gebruikt voor witte asperges in blik, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: misselijkheid, overgeven.

E513 – Zeer gevaarlijk
Zwavelzuur, dit additief wordt gebruikt als voedingszuur, en dit terwijl zwavel GIFTIG is.

E514 – Zeer gevaarlijk
Natriumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, sterk afgeraden voor zwangere vrouwen, baby’s en jongere kinderen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: schadelijke bijwerkingen op hart en nieren, darmstoornissen.

E515 – Zeer gevaarlijk
Natriumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, wordt gebruikt in een veelheid van alcoholische en zoete dranken, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: schadelijke bijwerkingen op hart en nieren, darmstoornissen, darmbloedingen, interne bloedingen.

E516 – Zeer gevaarlijk
Calciumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel dat ook wel bekend is als stucadoorgips, wordt gebruikt in roomijs, smeerpasta, conserven, bloem, brood, en in een veelheid van alcoholische en zoete dranken, opmerkelijk is dat deze stof de basis vormt voor insecticide en dus GIFTIG is en wel dermate giftig dat dit spul vermengt met bloem ook verkocht wordt als….. rattegif, als u dit nog snapt? IK NIET, en het is ook toegestaan in biologische levensmiddelen, hoezo natuurlijk? eet smakelijk, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: verstopping van de darmen, uitdroging, vergiftiging.

E517 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel voor additieven, de volgende gezondheidsrisico’s bij grote doses zijn bekend: Verzuring van bloed, darmstoornissen, kan zelfs neurotoxisch zijn.

E518 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumsulfaat, synthetische zuurteregelaar, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: diarree, nieraandoeningen.

E520 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumsulfaat, synthetische verstevigingsmiddel welke uit aluminium is gemaakt, wordt gebruikt bij industriële verwerking van groente en fruit, in gelei snoepjes (o.a. winegums) en eiwitpoeder, de volgende gezondheidsrisico’s bij grote doses zijn bekend: ophoping van aluminium in het lichaam, leveraandoeningen, neurotoxisch, aluminium bevorderd de ziekte van Alzheimer, zeker vermijden bij Alzhemerpatienten.

E521 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumnatriumsulfaat, zie E520

E522 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumkaliumsulfaat, zie E520

E523 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumammoniumsulfaat, zie E520

E524 – Zeer gevaarlijk
Natriumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in voeding voor baby’s en jonge kinderen, in margarine, roomijs, chocoladerepen, cacaopoeder, en gelatine (E441 & E485), de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: ademhalingsproblemen, overgeven.

E525 – Zeer gevaarlijk
Kaliumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in zuigelingenmelk en bijvoeding voor baby’s terwijl het in de veeteelt gebruikt wordt om de groei van hoorns van kalveren af te remmen, en dit zit dus in zuigelingenmelk???, als u dit nog begrijpt, IK NIET, verder zit het in cacaopoeder, roomijs en druivensap, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E526 – Zeer gevaarlijk
Calciumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in babyvoeding, in bier, likeur, doperwtjes in blik en druivensap, in feite is dit bouwmateriaal daar het een van de belangrijkste grondstoffen is voor kalk, gips, cement en andere bouwmaterialen, dit is een bijtende stof en dat doet men dus in babyvoeding!?!?!?!?!, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E527 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar, dit additief wordt verwerkt in chocolade, chocolademelk en gelatine (E441), dit additief wordt uit ammoniakgas gemaakt, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: huidreacties, bloed en darmstoornissen.

E528 – Verdacht
Magnesiumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar, word in veel voedingsmiddelen gebruikt en als onschuldig beschouwd, in de geneeskunde wordt dit middel gebruikt om overgeven of diarree te stimuleren om zo ziekten te behandelen, in Australië verboden.

E529 – Zeer gevaarlijk
Calciumoxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt omgezet naar calciumhydroxide als het in aanraking komt met vocht en heeft dan dezelfde werking als calciumhydroxyde, in feite is dit bouwmateriaal daar het een van de belangrijkste grondstoffen is voor kalk, gips, cement en andere bouwmaterialen, dit is een bijtende stof, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E530 – Verdacht
Magnesiumoxyde, synthetische zuurteregelaar, word in veel voedingsmiddelen gebruikt en als onschuldig beschouwd, in de geneeskunde wordt dit middel gebruikt tegen maagzuur, de analyses zijn tegenstrijdig daardoor verdacht.

E535 – Gevaarlijk
Natriumferrocyanide, synthetisch antiklontermiddel, stabilisator en glijmiddel, word toegepast in keukenzout en zout vervangende producten. dit additief is licht giftig, brengt risico op allergieën met zich mee, dit product wordt als verdacht beschouwd, echter… de webmaster van deze site heeft in een zoutfabriek gewerkt als elektromonteur en op de vaten waar deze stof in zaten stonden doodskop symbolen en symbolen voor giftig en bijtend en de operators die dit spul in de mengmachines aan het zout toevoegden liepen met stofmaskers met verwisselbare filters op, in mijn optiek krijgt deze stof de classificatie gevaarlijk.

E536 – Gevaarlijk
Kaliumferrocyanide, zie 535

E537 – Gegevens ontoereikend
Ferrohexacyanomanganaat, antiklontermiddel

E538 – Gevaarlijk
Calciumferrocyanide, zie 535

E539 – Zeer gevaarlijk
Natriumthiosulfaat, dit is feitelijk dezelfde stof als natriumsulfiet (E221), synthetisch conserveermiddel, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: allergieën, darmstoornissen, longirritaties, bemoeilijkt de vitamine B opname, misselijkheid, astma.

E540 – Gegevens ontoereikend
Dicalciumdifosfaat, rijsmiddel.

E541 – Zeer Gevaarlijk
Natriumaluminiumfosfaatzuur of natriumaluminiumfosfaatbase, synthetisch rijsmiddel, word toegepast in kazen, smeerpasta’s, patisserie en banketbakkersproducten. dit additief is neurotoxisch, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend:vergiftiging van het lichaam met aluiminium welke ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer bevorderd, daarnaast ook gevaarlijk voor de nieren en het hart, huidreacties, irritaties van de slijmvliezen.

E542 – Zeer Gevaarlijk
Beendermeelfosfaat, gemaakt van gemaalde botten van dierlijke kadavers uit slachthuizen, DIT IS AFVAL en een volstrekt nutteloze toevoeging, de mens wordt hier gewoon als afvalverwerker ingezet, vanwege de afkomst wordt dit product weinig vermeld op producten MAAR HET ZIT ER WEL IN, beendermeel veroorzaakt de gekke koeienziekte bij koeien en de ziekte van Creutzfeldt-Jakob bij mensen.

E543 – Gegevens ontoereikend
Natriumcalciumpolyfosfaat, stabilisator

E544 – Zeer Gevaarlijk
Calciumpolyfosfaat, synthetische emulgator, dit additief wordt gebruikt om het gewicht van vlees of vleeswaren te doen toenemen, WE WORDEN HIER DUS PUUR BELAZERD, een volstrekt nutteloos additief wat er alleen voor zorgt dat vlees zwaarder gaat wegen zodat er meer geld voor betaald moet worden, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: darmstoornissen, huidreacties, in Australië verboden.

E545 – Zeer Gevaarlijk
Ammoniumpolyfosfaat, zie E544

E546 – Gegevens ontoereikend
Dimagnesiumdifosfaat.

E550 – Gegevens ontoereikend
Natriumsilicaat, antiklontermiddel.

E551 – Verdacht
Siliciumdioxyde, antiklontermiddel, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen en sythetisch technisch hulpmiddel, gemaakt uit ZAND, een volstrekt nutteloze toevoeging, wordt als onschuldig beschouwd, wordt vaak gebruikt in pakjes soep, tafelzout, vanillepoeder, knoflook, kauwgom en sommige soorten witte rijst, aangezien dit additief geen enkele voedingswaaarde heeft en het lichaam het niet verteert beschouw ik deze als verdacht daar er geen duidelijke analyses zijn.

E552 – Zeer Gevaarlijk
Calciumsilicaat, antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen, vergelijkbaar met talk, beide worden vaak met asbest vermengt, ja u leest het goed ASBEST, ook hier dus de mens als afvalverwerker, zoals u weet geeft inademing van asbest een verhoogd risico op longkanker maar gebeurt er als we het inslikken???, in Japan wordt veel witte rijst gegeten die met Californische talk is gepolijst, en daar komt veel maagkanker voor, deze talk bevat 20 tot 40% tremolietasbest, het wassen van de rijst verwijderd de talk NIET, Canadese wetenschappers raden aan dit additief te vermijden, dit is dus kankerverwekkend, eet smakelijk.

E553a – Zeer Gevaarlijk
Magnesiumsilicaat, zie E552

E553b – Zeer Gevaarlijk
Talk, zie E552, verder is in Engeland vastgesteld dat talk niet goed is voor babyhuid, dus waarom zou je dan dit additief in levensmiddelen gebruiken.

E554 – Zeer Gevaarlijk
Natriumaluminiumsilicaat, antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen, in deze stof is aluminium verwerkt, waardoor tijdens de zwangerschap aandoeningen aan de placenta veroorzaakt kunnen worden, en een vergroot gevaar voor Alzheimer.

E555 – Zeer Gevaarlijk
Kaliumaluminiumsilicaat, zie E554

E556 – Zeer Gevaarlijk
Aluminiumcalciumsilicaat, zie E554

E557 – Gegevens ontoereikend
Zinksilicaat, antiklontermiddel.

E558 – Veilig
Bentoniet, antiklontermiddel, technisch hulpmiddel, hulpmiddel voor kleurstoffen, dit additief wordt gemaakt uit vulkanisch gesteente? deze stoffen worden als onschuldig beschouwd.

E559 – Zeer Gevaarlijk
Aluminiumsilicaat (Kaolin), synthetisch antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel, in deze stof is aluminium verwerkt, waardoor tijdens de zwangerschap aandoeningen aan de placenta veroorzaakt kunnen worden, en een vergroot gevaar voor Alzheimer.

E570 – Verdacht
Stearinezuur, antiklontermiddel, technisch hulpmiddel, hulpmiddel voor kleurstoffen, kan van dierlijke afkomst zijn of van transgene (gemanipuleerde) gewassen zijn gemaakt, wordt gebruikt als weekmaker in kauwgom, zetpillen en cosmetica, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht, verder is er een licht risico voor allergieën.

E571 – Gegevens ontoereikend
Ammoniumstearaat, antiklontermiddel.

E572 – Verdacht
Magnesiumstearaat, antiklontermiddel, zit in zout, uienzout, knoflookzout en poedersuiker, hoewel dit product als onschuldig wordt beschouwd kan het gevaarlijk worden als het als poeder word ingeademd, hierdoor ontstaat kortademigheid, flauwvallen en spierverlamming.

E573Gegevens ontoereikend
Aluminiumstearaat.

E574 – Verdacht
Gluconzuur, synthetische zuurteregelaar, kan van dierlijke afkomst zijn of van transgene (gemanipuleerde) oliehoudende gewassen zijn gemaakt, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht.

E575Verdacht
Glucono-delta-lacton, synthetische zuurteregelaar, stabilisator en complexvormer?, synthetisch of met behulp van bacteriën gemaakt uit suiker. wordt gebruikt om kleuren van vleeswaren te versterken, deze stof is weinig van bekend en staat in sommige bronnen als veilig vermeld, echter…… zie E576

E576 – Verdacht
Natriumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574, deze stof is in Australië verboden.

E577 – Verdacht
Kaliumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574, deze stof is in Australië verboden.

E578 – Verdacht
Calciumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574.

E579 – Verdacht
Ferrogluconaat (ijzerglutonaat), regelaar van kleurstoffen en complexvormer, gebruikt om de zwarte kleur van olijven te stabiliseren, synthetisch of van transgene (gemanipuleerde) mais gemaakt, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht.

E585 – Verdacht
Ferrolactaat (lactaat), zie E580.

E586 – Gegevens ontoereikend
4-Hexylresorcinol.

Rating: 2.8829431438127 sterren
299 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Dom francine
3 jaar geleden

Als ge dit allemaal leest ben ik niet verbaasd waar al die kankers en neurologische ziektes vandaan komen een echte schande.

W. Mak
6 jaar geleden

Ik DURF gewoon NIET meer te eten en alles is door de EU goedgekeurd dus blijkbaar tijd voor NEXIT! Kunnen de zorgkosten ook meteen omlaag!

Luc
7 jaar geleden

Dit slaat volstrekt nergens op. Zoutzuur is alleen op zo'n manier als hier beschreven wordt in grote hoeveelheden. De hoeveelheden zoutzuur in voedsel zijn zo klein, dat ze niet gevaarlijk zijn. Dat geldt zo ook voor zwavelzuur. De bewering "Zwavel is giftig, dus zwavelzuur ook" slaat overigens ook nergens op. Zwavelzuur is slechts een verbinding waar zwavel in voorkomt. Ter vergelijking: eiwitten in ons lichaam zijn ook verbindingen met zwavel.

Stoffen krijgen immers pas een E-nummer als vastgesteld is dat de hoeveelheid die de consument binnenkrijgt ongevaarlijk is. De maximale hoeveelheid van een stof die een persoon binnen mag krijgen, is wettelijk vastgelegd.

Deze website is dus niet alleen één grote bangmakerij en doemdenkerij, maar vooral hoax.

Anoniem
9 jaar geleden

Gewoonweg schokkend! Er zit rattengif en nog veel meer smerig spul in ons eten!

nina
9 jaar geleden

E500-599

Diverse additieven

E500 – Veilig
Natriumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E500a – Veilig
Natriumwaterstofcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E501 – Veilig
Kaliumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, hulpmiddel voor additieven, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E503 – Veilig
Ammoniumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E504 – Veilig
Magnesiumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E505 – Gegevens ontoereikend
IJzercarbonaat, uit ijzer.

E507 – Zeer gevaarlijk
Zoutzuur, dit additief wordt gebruikt als voedingszuur, de volgende gezondheidsrisico’s bij te grote doses zijn bekend: blijvend letsel aan ogen, verbrandingen, huidletsel, aantasting slijmvliezen van de slokdarm en de maag, aangetaste ademhaling, aangetaste bloedsomloop, opmerking van de webmaster: hoe is het mogelijk dat zo een agressieve en destructieve stof als additief wordt gebruikt, in de metaalindustrie wordt dit spul gebruikt om aangetast roestvrij staal weer glimmend te maken, het bijt werkelijk door alle levende weefsels heen met verwoestende gevolgen.

E508 – Zeer gevaarlijk
Kaliumchloride, synthetisch en technisch hulpmiddel voor additieven en smaakversterkers , de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: damstoornissen, darmzweren, overgeven, diarree, verzwakking, shock, interne bloedingen.

E509 – Zeer gevaarlijk
Calciumchloride, synthetisch en technisch hulpmiddel dat veel gebruikt voor conserven, sommige kazen, olijven, veel alcoholhoudende dranken en overige producten, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hartaandoeningen, darmzweren, overgeven, misselijkheid.

E510 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumchloride, synthetisch rijsmiddel in bloem en brood, zit vaak ook in drop, soeppoeder, donuts, beschuit en pindakaas, dit additief word zelden op het etiket aangegeven, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: misselijkheid, overgeven, huidreacties, bijwerkingen op nieren en lever.

E511 – Verdacht
Magnesiumchloride, synthetisch, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: nieraandoeningen, verdere analyses ontbreken.

E512 – Zeer gevaarlijk
Tinchoride, synthetische antioxidant en stabilisator van synthetische kleurstoffen, dit wordt voornamelijk gebruikt voor witte asperges in blik, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: misselijkheid, overgeven.

E513 – Zeer gevaarlijk
Zwavelzuur, dit additief wordt gebruikt als voedingszuur, en dit terwijl zwavel GIFTIG is.

E514 – Zeer gevaarlijk
Natriumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, sterk afgeraden voor zwangere vrouwen, baby’s en jongere kinderen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: schadelijke bijwerkingen op hart en nieren, darmstoornissen.

E515 – Zeer gevaarlijk
Natriumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, wordt gebruikt in een veelheid van alcoholische en zoete dranken, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: schadelijke bijwerkingen op hart en nieren, darmstoornissen, darmbloedingen, interne bloedingen.

E516 – Zeer gevaarlijk
Calciumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel dat ook wel bekend is als stucadoorgips, wordt gebruikt in roomijs, smeerpasta, conserven, bloem, brood, en in een veelheid van alcoholische en zoete dranken, opmerkelijk is dat deze stof de basis vormt voor insecticide en dus GIFTIG is en wel dermate giftig dat dit spul vermengt met bloem ook verkocht wordt als….. rattegif, als u dit nog snapt? IK NIET, en het is ook toegestaan in biologische levensmiddelen, hoezo natuurlijk? eet smakelijk, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: verstopping van de darmen, uitdroging, vergiftiging.

E517 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel voor additieven, de volgende gezondheidsrisico’s bij grote doses zijn bekend: Verzuring van bloed, darmstoornissen, kan zelfs neurotoxisch zijn.

E518 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumsulfaat, synthetische zuurteregelaar, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: diarree, nieraandoeningen.

E520 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumsulfaat, synthetische verstevigingsmiddel welke uit aluminium is gemaakt, wordt gebruikt bij industriële verwerking van groente en fruit, in gelei snoepjes (o.a. winegums) en eiwitpoeder, de volgende gezondheidsrisico’s bij grote doses zijn bekend: ophoping van aluminium in het lichaam, leveraandoeningen, neurotoxisch, aluminium bevorderd de ziekte van Alzheimer, zeker vermijden bij Alzhemerpatienten.

E521 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumnatriumsulfaat, zie E520

E522 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumkaliumsulfaat, zie E520

E523 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumammoniumsulfaat, zie E520

E524 – Zeer gevaarlijk
Natriumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in voeding voor baby’s en jonge kinderen, in margarine, roomijs, chocoladerepen, cacaopoeder, en gelatine (E441 & E485), de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: ademhalingsproblemen, overgeven.

E525 – Zeer gevaarlijk
Kaliumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in zuigelingenmelk en bijvoeding voor baby’s terwijl het in de veeteelt gebruikt wordt om de groei van hoorns van kalveren af te remmen, en dit zit dus in zuigelingenmelk???, als u dit nog begrijpt, IK NIET, verder zit het in cacaopoeder, roomijs en druivensap, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E526 – Zeer gevaarlijk
Calciumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in babyvoeding, in bier, likeur, doperwtjes in blik en druivensap, in feite is dit bouwmateriaal daar het een van de belangrijkste grondstoffen is voor kalk, gips, cement en andere bouwmaterialen, dit is een bijtende stof en dat doet men dus in babyvoeding!?!?!?!?!, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E527 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar, dit additief wordt verwerkt in chocolade, chocolademelk en gelatine (E441), dit additief wordt uit ammoniakgas gemaakt, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: huidreacties, bloed en darmstoornissen.

E528 – Verdacht
Magnesiumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar, word in veel voedingsmiddelen gebruikt en als onschuldig beschouwd, in de geneeskunde wordt dit middel gebruikt om overgeven of diarree te stimuleren om zo ziekten te behandelen, in Australië verboden.

E529 – Zeer gevaarlijk
Calciumoxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt omgezet naar calciumhydroxide als het in aanraking komt met vocht en heeft dan dezelfde werking als calciumhydroxyde, in feite is dit bouwmateriaal daar het een van de belangrijkste grondstoffen is voor kalk, gips, cement en andere bouwmaterialen, dit is een bijtende stof, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E530 – Verdacht
Magnesiumoxyde, synthetische zuurteregelaar, word in veel voedingsmiddelen gebruikt en als onschuldig beschouwd, in de geneeskunde wordt dit middel gebruikt tegen maagzuur, de analyses zijn tegenstrijdig daardoor verdacht.

E535 – Gevaarlijk
Natriumferrocyanide, synthetisch antiklontermiddel, stabilisator en glijmiddel, word toegepast in keukenzout en zout vervangende producten. dit additief is licht giftig, brengt risico op allergieën met zich mee, dit product wordt als verdacht beschouwd, echter… de webmaster van deze site heeft in een zoutfabriek gewerkt als elektromonteur en op de vaten waar deze stof in zaten stonden doodskop symbolen en symbolen voor giftig en bijtend en de operators die dit spul in de mengmachines aan het zout toevoegden liepen met stofmaskers met verwisselbare filters op, in mijn optiek krijgt deze stof de classificatie gevaarlijk.

E536 – Gevaarlijk
Kaliumferrocyanide, zie 535

E537 – Gegevens ontoereikend
Ferrohexacyanomanganaat, antiklontermiddel

E538 – Gevaarlijk
Calciumferrocyanide, zie 535

E539 – Zeer gevaarlijk
Natriumthiosulfaat, dit is feitelijk dezelfde stof als natriumsulfiet (E221), synthetisch conserveermiddel, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: allergieën, darmstoornissen, longirritaties, bemoeilijkt de vitamine B opname, misselijkheid, astma.

E540 – Gegevens ontoereikend
Dicalciumdifosfaat, rijsmiddel.

E541 – Zeer Gevaarlijk
Natriumaluminiumfosfaatzuur of natriumaluminiumfosfaatbase, synthetisch rijsmiddel, word toegepast in kazen, smeerpasta’s, patisserie en banketbakkersproducten. dit additief is neurotoxisch, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend:vergiftiging van het lichaam met aluiminium welke ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer bevorderd, daarnaast ook gevaarlijk voor de nieren en het hart, huidreacties, irritaties van de slijmvliezen.

E542 – Zeer Gevaarlijk
Beendermeelfosfaat, gemaakt van gemaalde botten van dierlijke kadavers uit slachthuizen, DIT IS AFVAL en een volstrekt nutteloze toevoeging, de mens wordt hier gewoon als afvalverwerker ingezet, vanwege de afkomst wordt dit product weinig vermeld op producten MAAR HET ZIT ER WEL IN, beendermeel veroorzaakt de gekke koeienziekte bij koeien en de ziekte van Creutzfeldt-Jakob bij mensen.

E543 – Gegevens ontoereikend
Natriumcalciumpolyfosfaat, stabilisator

E544 – Zeer Gevaarlijk
Calciumpolyfosfaat, synthetische emulgator, dit additief wordt gebruikt om het gewicht van vlees of vleeswaren te doen toenemen, WE WORDEN HIER DUS PUUR BELAZERD, een volstrekt nutteloos additief wat er alleen voor zorgt dat vlees zwaarder gaat wegen zodat er meer geld voor betaald moet worden, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: darmstoornissen, huidreacties, in Australië verboden.

E545 – Zeer Gevaarlijk
Ammoniumpolyfosfaat, zie E544

E546 – Gegevens ontoereikend
Dimagnesiumdifosfaat.

E550 – Gegevens ontoereikend
Natriumsilicaat, antiklontermiddel.

E551 – Verdacht
Siliciumdioxyde, antiklontermiddel, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen en sythetisch technisch hulpmiddel, gemaakt uit ZAND, een volstrekt nutteloze toevoeging, wordt als onschuldig beschouwd, wordt vaak gebruikt in pakjes soep, tafelzout, vanillepoeder, knoflook, kauwgom en sommige soorten witte rijst, aangezien dit additief geen enkele voedingswaaarde heeft en het lichaam het niet verteert beschouw ik deze als verdacht daar er geen duidelijke analyses zijn.

E552 – Zeer Gevaarlijk
Calciumsilicaat, antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen, vergelijkbaar met talk, beide worden vaak met asbest vermengt, ja u leest het goed ASBEST, ook hier dus de mens als afvalverwerker, zoals u weet geeft inademing van asbest een verhoogd risico op longkanker maar gebeurt er als we het inslikken???, in Japan wordt veel witte rijst gegeten die met Californische talk is gepolijst, en daar komt veel maagkanker voor, deze talk bevat 20 tot 40% tremolietasbest, het wassen van de rijst verwijderd de talk NIET, Canadese wetenschappers raden aan dit additief te vermijden, dit is dus kankerverwekkend, eet smakelijk.

E553a – Zeer Gevaarlijk
Magnesiumsilicaat, zie E552

E553b – Zeer Gevaarlijk
Talk, zie E552, verder is in Engeland vastgesteld dat talk niet goed is voor babyhuid, dus waarom zou je dan dit additief in levensmiddelen gebruiken.

E554 – Zeer Gevaarlijk
Natriumaluminiumsilicaat, antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen, in deze stof is aluminium verwerkt, waardoor tijdens de zwangerschap aandoeningen aan de placenta veroorzaakt kunnen worden, en een vergroot gevaar voor Alzheimer.

E555 – Zeer Gevaarlijk
Kaliumaluminiumsilicaat, zie E554

E556 – Zeer Gevaarlijk
Aluminiumcalciumsilicaat, zie E554

E557 – Gegevens ontoereikend
Zinksilicaat, antiklontermiddel.

E558 – Veilig
Bentoniet, antiklontermiddel, technisch hulpmiddel, hulpmiddel voor kleurstoffen, dit additief wordt gemaakt uit vulkanisch gesteente? deze stoffen worden als onschuldig beschouwd.

E559 – Zeer Gevaarlijk
Aluminiumsilicaat (Kaolin), synthetisch antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel, in deze stof is aluminium verwerkt, waardoor tijdens de zwangerschap aandoeningen aan de placenta veroorzaakt kunnen worden, en een vergroot gevaar voor Alzheimer.

E570 – Verdacht
Stearinezuur, antiklontermiddel, technisch hulpmiddel, hulpmiddel voor kleurstoffen, kan van dierlijke afkomst zijn of van transgene (gemanipuleerde) gewassen zijn gemaakt, wordt gebruikt als weekmaker in kauwgom, zetpillen en cosmetica, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht, verder is er een licht risico voor allergieën.

E571 – Gegevens ontoereikend
Ammoniumstearaat, antiklontermiddel.

E572 – Verdacht
Magnesiumstearaat, antiklontermiddel, zit in zout, uienzout, knoflookzout en poedersuiker, hoewel dit product als onschuldig wordt beschouwd kan het gevaarlijk worden als het als poeder word ingeademd, hierdoor ontstaat kortademigheid, flauwvallen en spierverlamming.

E573 – Gegevens ontoereikend
Aluminiumstearaat.

E574 – Verdacht
Gluconzuur, synthetische zuurteregelaar, kan van dierlijke afkomst zijn of van transgene (gemanipuleerde) oliehoudende gewassen zijn gemaakt, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht.

E575 – Verdacht
Glucono-delta-lacton, synthetische zuurteregelaar, stabilisator en complexvormer?, synthetisch of met behulp van bacteriën gemaakt uit suiker. wordt gebruikt om kleuren van vleeswaren te versterken, deze stof is weinig van bekend en staat in sommige bronnen als veilig vermeld, echter…… zie E576

E576 – Verdacht
Natriumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574, deze stof is in Australië verboden.

E577 – Verdacht
Kaliumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574, deze stof is in Australië verboden.

E578 – Verdacht
Calciumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574.

E579 – Verdacht
Ferrogluconaat (ijzerglutonaat), regelaar van kleurstoffen en complexvormer, gebruikt om de zwarte kleur van olijven te stabiliseren, synthetisch of van transgene (gemanipuleerde) mais gemaakt, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht.

E585 – Verdacht
Ferrolactaat (lactaat), zie E580.

E586 – Gegevens ontoereikend
4-Hexylresorcinol.

nina
9 jaar geleden

E500-599

Diverse additieven

E500 – Veilig
Natriumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E500a – Veilig
Natriumwaterstofcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E501 – Veilig
Kaliumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, hulpmiddel voor additieven, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E503 – Veilig
Ammoniumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E504 – Veilig
Magnesiumcarbonaat, synthetisch, rijsmiddel, zuurteregelaar, antiklontermiddel, deze stof wordt als onschuldig beschouwd.

E505 – Gegevens ontoereikend
IJzercarbonaat, uit ijzer.

E507 – Zeer gevaarlijk
Zoutzuur, dit additief wordt gebruikt als voedingszuur, de volgende gezondheidsrisico’s bij te grote doses zijn bekend: blijvend letsel aan ogen, verbrandingen, huidletsel, aantasting slijmvliezen van de slokdarm en de maag, aangetaste ademhaling, aangetaste bloedsomloop, opmerking van de webmaster: hoe is het mogelijk dat zo een agressieve en destructieve stof als additief wordt gebruikt, in de metaalindustrie wordt dit spul gebruikt om aangetast roestvrij staal weer glimmend te maken, het bijt werkelijk door alle levende weefsels heen met verwoestende gevolgen.

E508 – Zeer gevaarlijk
Kaliumchloride, synthetisch en technisch hulpmiddel voor additieven en smaakversterkers , de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: damstoornissen, darmzweren, overgeven, diarree, verzwakking, shock, interne bloedingen.

E509 – Zeer gevaarlijk
Calciumchloride, synthetisch en technisch hulpmiddel dat veel gebruikt voor conserven, sommige kazen, olijven, veel alcoholhoudende dranken en overige producten, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hartaandoeningen, darmzweren, overgeven, misselijkheid.

E510 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumchloride, synthetisch rijsmiddel in bloem en brood, zit vaak ook in drop, soeppoeder, donuts, beschuit en pindakaas, dit additief word zelden op het etiket aangegeven, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: misselijkheid, overgeven, huidreacties, bijwerkingen op nieren en lever.

E511 – Verdacht
Magnesiumchloride, synthetisch, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: nieraandoeningen, verdere analyses ontbreken.

E512 – Zeer gevaarlijk
Tinchoride, synthetische antioxidant en stabilisator van synthetische kleurstoffen, dit wordt voornamelijk gebruikt voor witte asperges in blik, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: misselijkheid, overgeven.

E513 – Zeer gevaarlijk
Zwavelzuur, dit additief wordt gebruikt als voedingszuur, en dit terwijl zwavel GIFTIG is.

E514 – Zeer gevaarlijk
Natriumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, sterk afgeraden voor zwangere vrouwen, baby’s en jongere kinderen, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: schadelijke bijwerkingen op hart en nieren, darmstoornissen.

E515 – Zeer gevaarlijk
Natriumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, wordt gebruikt in een veelheid van alcoholische en zoete dranken, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: schadelijke bijwerkingen op hart en nieren, darmstoornissen, darmbloedingen, interne bloedingen.

E516 – Zeer gevaarlijk
Calciumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel dat ook wel bekend is als stucadoorgips, wordt gebruikt in roomijs, smeerpasta, conserven, bloem, brood, en in een veelheid van alcoholische en zoete dranken, opmerkelijk is dat deze stof de basis vormt voor insecticide en dus GIFTIG is en wel dermate giftig dat dit spul vermengt met bloem ook verkocht wordt als….. rattegif, als u dit nog snapt? IK NIET, en het is ook toegestaan in biologische levensmiddelen, hoezo natuurlijk? eet smakelijk, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: verstopping van de darmen, uitdroging, vergiftiging.

E517 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumsulfaat, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel voor additieven, de volgende gezondheidsrisico’s bij grote doses zijn bekend: Verzuring van bloed, darmstoornissen, kan zelfs neurotoxisch zijn.

E518 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumsulfaat, synthetische zuurteregelaar, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: diarree, nieraandoeningen.

E520 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumsulfaat, synthetische verstevigingsmiddel welke uit aluminium is gemaakt, wordt gebruikt bij industriële verwerking van groente en fruit, in gelei snoepjes (o.a. winegums) en eiwitpoeder, de volgende gezondheidsrisico’s bij grote doses zijn bekend: ophoping van aluminium in het lichaam, leveraandoeningen, neurotoxisch, aluminium bevorderd de ziekte van Alzheimer, zeker vermijden bij Alzhemerpatienten.

E521 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumnatriumsulfaat, zie E520

E522 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumkaliumsulfaat, zie E520

E523 – Zeer gevaarlijk
Aluminiumammoniumsulfaat, zie E520

E524 – Zeer gevaarlijk
Natriumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in voeding voor baby’s en jonge kinderen, in margarine, roomijs, chocoladerepen, cacaopoeder, en gelatine (E441 & E485), de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: ademhalingsproblemen, overgeven.

E525 – Zeer gevaarlijk
Kaliumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in zuigelingenmelk en bijvoeding voor baby’s terwijl het in de veeteelt gebruikt wordt om de groei van hoorns van kalveren af te remmen, en dit zit dus in zuigelingenmelk???, als u dit nog begrijpt, IK NIET, verder zit het in cacaopoeder, roomijs en druivensap, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E526 – Zeer gevaarlijk
Calciumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt verwerkt in babyvoeding, in bier, likeur, doperwtjes in blik en druivensap, in feite is dit bouwmateriaal daar het een van de belangrijkste grondstoffen is voor kalk, gips, cement en andere bouwmaterialen, dit is een bijtende stof en dat doet men dus in babyvoeding!?!?!?!?!, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E527 – Zeer gevaarlijk
Ammoniumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar, dit additief wordt verwerkt in chocolade, chocolademelk en gelatine (E441), dit additief wordt uit ammoniakgas gemaakt, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: huidreacties, bloed en darmstoornissen.

E528 – Verdacht
Magnesiumhydroxyde, synthetische zuurteregelaar, word in veel voedingsmiddelen gebruikt en als onschuldig beschouwd, in de geneeskunde wordt dit middel gebruikt om overgeven of diarree te stimuleren om zo ziekten te behandelen, in Australië verboden.

E529 – Zeer gevaarlijk
Calciumoxyde, synthetische zuurteregelaar en technisch hulpmiddel, dit additief wordt omgezet naar calciumhydroxide als het in aanraking komt met vocht en heeft dan dezelfde werking als calciumhydroxyde, in feite is dit bouwmateriaal daar het een van de belangrijkste grondstoffen is voor kalk, gips, cement en andere bouwmaterialen, dit is een bijtende stof, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: branderig gevoel in mond, keel en/of maag, slokdarmaantasting, interne bloedingen, duizeligheid.

E530 – Verdacht
Magnesiumoxyde, synthetische zuurteregelaar, word in veel voedingsmiddelen gebruikt en als onschuldig beschouwd, in de geneeskunde wordt dit middel gebruikt tegen maagzuur, de analyses zijn tegenstrijdig daardoor verdacht.

E535 – Gevaarlijk
Natriumferrocyanide, synthetisch antiklontermiddel, stabilisator en glijmiddel, word toegepast in keukenzout en zout vervangende producten. dit additief is licht giftig, brengt risico op allergieën met zich mee, dit product wordt als verdacht beschouwd, echter… de webmaster van deze site heeft in een zoutfabriek gewerkt als elektromonteur en op de vaten waar deze stof in zaten stonden doodskop symbolen en symbolen voor giftig en bijtend en de operators die dit spul in de mengmachines aan het zout toevoegden liepen met stofmaskers met verwisselbare filters op, in mijn optiek krijgt deze stof de classificatie gevaarlijk.

E536 – Gevaarlijk
Kaliumferrocyanide, zie 535

E537 – Gegevens ontoereikend
Ferrohexacyanomanganaat, antiklontermiddel

E538 – Gevaarlijk
Calciumferrocyanide, zie 535

E539 – Zeer gevaarlijk
Natriumthiosulfaat, dit is feitelijk dezelfde stof als natriumsulfiet (E221), synthetisch conserveermiddel, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: allergieën, darmstoornissen, longirritaties, bemoeilijkt de vitamine B opname, misselijkheid, astma.

E540 – Gegevens ontoereikend
Dicalciumdifosfaat, rijsmiddel.

E541 – Zeer Gevaarlijk
Natriumaluminiumfosfaatzuur of natriumaluminiumfosfaatbase, synthetisch rijsmiddel, word toegepast in kazen, smeerpasta’s, patisserie en banketbakkersproducten. dit additief is neurotoxisch, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend:vergiftiging van het lichaam met aluiminium welke ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer bevorderd, daarnaast ook gevaarlijk voor de nieren en het hart, huidreacties, irritaties van de slijmvliezen.

E542 – Zeer Gevaarlijk
Beendermeelfosfaat, gemaakt van gemaalde botten van dierlijke kadavers uit slachthuizen, DIT IS AFVAL en een volstrekt nutteloze toevoeging, de mens wordt hier gewoon als afvalverwerker ingezet, vanwege de afkomst wordt dit product weinig vermeld op producten MAAR HET ZIT ER WEL IN, beendermeel veroorzaakt de gekke koeienziekte bij koeien en de ziekte van Creutzfeldt-Jakob bij mensen.

E543 – Gegevens ontoereikend
Natriumcalciumpolyfosfaat, stabilisator

E544 – Zeer Gevaarlijk
Calciumpolyfosfaat, synthetische emulgator, dit additief wordt gebruikt om het gewicht van vlees of vleeswaren te doen toenemen, WE WORDEN HIER DUS PUUR BELAZERD, een volstrekt nutteloos additief wat er alleen voor zorgt dat vlees zwaarder gaat wegen zodat er meer geld voor betaald moet worden, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: darmstoornissen, huidreacties, in Australië verboden.

E545 – Zeer Gevaarlijk
Ammoniumpolyfosfaat, zie E544

E546 – Gegevens ontoereikend
Dimagnesiumdifosfaat.

E550 – Gegevens ontoereikend
Natriumsilicaat, antiklontermiddel.

E551 – Verdacht
Siliciumdioxyde, antiklontermiddel, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen en sythetisch technisch hulpmiddel, gemaakt uit ZAND, een volstrekt nutteloze toevoeging, wordt als onschuldig beschouwd, wordt vaak gebruikt in pakjes soep, tafelzout, vanillepoeder, knoflook, kauwgom en sommige soorten witte rijst, aangezien dit additief geen enkele voedingswaaarde heeft en het lichaam het niet verteert beschouw ik deze als verdacht daar er geen duidelijke analyses zijn.

E552 – Zeer Gevaarlijk
Calciumsilicaat, antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen, vergelijkbaar met talk, beide worden vaak met asbest vermengt, ja u leest het goed ASBEST, ook hier dus de mens als afvalverwerker, zoals u weet geeft inademing van asbest een verhoogd risico op longkanker maar gebeurt er als we het inslikken???, in Japan wordt veel witte rijst gegeten die met Californische talk is gepolijst, en daar komt veel maagkanker voor, deze talk bevat 20 tot 40% tremolietasbest, het wassen van de rijst verwijderd de talk NIET, Canadese wetenschappers raden aan dit additief te vermijden, dit is dus kankerverwekkend, eet smakelijk.

E553a – Zeer Gevaarlijk
Magnesiumsilicaat, zie E552

E553b – Zeer Gevaarlijk
Talk, zie E552, verder is in Engeland vastgesteld dat talk niet goed is voor babyhuid, dus waarom zou je dan dit additief in levensmiddelen gebruiken.

E554 – Zeer Gevaarlijk
Natriumaluminiumsilicaat, antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel voor aroma’s en kleurstoffen, in deze stof is aluminium verwerkt, waardoor tijdens de zwangerschap aandoeningen aan de placenta veroorzaakt kunnen worden, en een vergroot gevaar voor Alzheimer.

E555 – Zeer Gevaarlijk
Kaliumaluminiumsilicaat, zie E554

E556 – Zeer Gevaarlijk
Aluminiumcalciumsilicaat, zie E554

E557 – Gegevens ontoereikend
Zinksilicaat, antiklontermiddel.

E558 – Veilig
Bentoniet, antiklontermiddel, technisch hulpmiddel, hulpmiddel voor kleurstoffen, dit additief wordt gemaakt uit vulkanisch gesteente? deze stoffen worden als onschuldig beschouwd.

E559 – Zeer Gevaarlijk
Aluminiumsilicaat (Kaolin), synthetisch antiklontermiddel, vulstof, hulpmiddel, in deze stof is aluminium verwerkt, waardoor tijdens de zwangerschap aandoeningen aan de placenta veroorzaakt kunnen worden, en een vergroot gevaar voor Alzheimer.

E570 – Verdacht
Stearinezuur, antiklontermiddel, technisch hulpmiddel, hulpmiddel voor kleurstoffen, kan van dierlijke afkomst zijn of van transgene (gemanipuleerde) gewassen zijn gemaakt, wordt gebruikt als weekmaker in kauwgom, zetpillen en cosmetica, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht, verder is er een licht risico voor allergieën.

E571 – Gegevens ontoereikend
Ammoniumstearaat, antiklontermiddel.

E572 – Verdacht
Magnesiumstearaat, antiklontermiddel, zit in zout, uienzout, knoflookzout en poedersuiker, hoewel dit product als onschuldig wordt beschouwd kan het gevaarlijk worden als het als poeder word ingeademd, hierdoor ontstaat kortademigheid, flauwvallen en spierverlamming.

E573 – Gegevens ontoereikend
Aluminiumstearaat.

E574 – Verdacht
Gluconzuur, synthetische zuurteregelaar, kan van dierlijke afkomst zijn of van transgene (gemanipuleerde) oliehoudende gewassen zijn gemaakt, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht.

E575 – Verdacht
Glucono-delta-lacton, synthetische zuurteregelaar, stabilisator en complexvormer?, synthetisch of met behulp van bacteriën gemaakt uit suiker. wordt gebruikt om kleuren van vleeswaren te versterken, deze stof is weinig van bekend en staat in sommige bronnen als veilig vermeld, echter…… zie E576

E576 – Verdacht
Natriumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574, deze stof is in Australië verboden.

E577 – Verdacht
Kaliumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574, deze stof is in Australië verboden.

E578 – Verdacht
Calciumgluconaat, over deze stof word in sommige bronnen verwezen naar E 575 maar anderen verwijzen naar E574.

E579 – Verdacht
Ferrogluconaat (ijzerglutonaat), regelaar van kleurstoffen en complexvormer, gebruikt om de zwarte kleur van olijven te stabiliseren, synthetisch of van transgene (gemanipuleerde) mais gemaakt, wordt vaak als veilig beschouwd maar omdat je niet kan weten of de dierlijke of de transgene versie van dit additief is gebruikt is het verdacht.

E585 – Verdacht
Ferrolactaat (lactaat), zie E580.

E586 – Gegevens ontoereikend
4-Hexylresorcinol.

Nini
9 jaar geleden

erg goed, aluminium wordt momenteel (enfin al decennia, sinds begin jaren 80)
in de hoogste luchtlagen aangebracht als een block tegen de zon. Nu gaan wereldwijd mensen lijden aan de korstjes in de neus, de slijmlongen, de blaasproblemen de alzheimer.
Ik ben blij dat ik geen kindjesheb eigenlijk.
Hoge bloeddrukmedicijnen zijn een hoax. ze verlengen het leven Niet, dat is aangetoond in onderzoek. De oorzaak wordt nl niet weggenomen. Een rawfood dieet zou uitkomst kunnen bieden, Detoxen dus!!!
Trouwens teveel drinken is belastend voor je lichaam, niet doen, 2 liter per dag kom je een eind mee!

Jochem
10 jaar geleden

Wat een onzin-lijst zeg... Prima om te weten wat er in je voedsel zit, maar als je elke component gaat bekijken in zijn pure vorm klopt er geen hout van de risico's vergeleken met de stoffen verwerkt in voedsel. De meeste zware metalen zijn op zich giftig, dus zouden in deze lijst als "zeer gevaarlijk" worden gezet. Maar als je die stoffen niet binnen zou krijgen ga je dood.
Niet te vertrouwen dus deze lijst!

swin
11 jaar geleden

Niet alleen in voedsel maar in bijna alle geneesmiddellen, vitamines en voedingssuplementen worden schadelijke E nummers verwerkt. ---- Ik vermijd produkten met deze schadelijke stoffen bij het doen van boodschappen.--- Maar helaas voor mijn gezondheid moet ik tabletten slikken voor hoge bloeddruk. ---En in deze tabletten zitten ook een en ander schadelijke E nummers. De HERE bewaar me. Hopeloos.

Ghazi
11 jaar geleden

Geachte, Na deze te lezen is het een schok,hoe kunnen we nog vertrouwen hebben van wat er allemaal word verkocht.Moeten we een dag nemen om alles te kunnen lezen.Ik heb gezondheidsproblemen en weet niet hoe ik er aan kom,Hoe zit het in de toekomst na deze chemische stoffen.Waarom kunnen ze niet als vroeger leven.Natuurlijke en gezonde stoffen gebruiken.Wat hebben ze er aan,dat er zoveel mensen lijden aan ziektes,en weten niet hoe of wat ze er aan moeten doen vind ik afschuwelijk.Ik kan niets kopen zonder het eerst te lezen.Ik begrijp niet hoe mensen dit lezen zelfs de arbeiders die er werken en er niet op reageren.Dit is volgens mij moord op natuurlijke wijze.dit moeten ze strikt verbieden.Ik hoop dat er iets aan gedaan word.